Search
Close this search box.

Pse kemi nevojë të lexojmë Biblën?

Përditësimi i fundit më 13 Dhjetor, 2023

Kjo është një pyetje e zakonshme e bërë nga besimtarët e rinj që e kanë të vështirë të kuptojnë Biblën ose përpiqen të gjejnë dëshirën për t’a lexuar atë çdo ditë. Këtu janë vetëm disa arsye pse çdo i krishterë duhet t’a lexojë Biblën rregullisht.

Eshtë Fjala e Zotit
Bibla nuk është si çdo libër tjetër, as nuk duhet të lexohet si çdo libër tjetër. Bibla është Fjala e Perëndisë. Në fakt, 2 Timoteut 3:16 thotë se “i gjithë Shkrimi është nxjerrë nga Perëndia dhe i dobishëm për mësimdhënie, për qortim, për korrigjim dhe për stërvitje në drejtësi”. Eshtë sikur Zoti po flet çdo herë që e hapim dhe e lexojmë. Si e tillë, Fjala e Zotit ka një fuqi dhe autoritet të pashembullt në të gjithë letërsinë. Vetëm përcakton se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe. Eshtë e rëndësishme që ne si të krishterë t’a dimë dhe t’i bindemi asaj që Ai thotë.

Është e gjallë
Hebrenjve 4:12 lexohet, “Sepse fjala e Perëndisë është e gjallë dhe aktive, më e mprehtë se çdo shpatë me dy tehe, që shpon në ndarjen e shpirtit dhe të frymës, të nyjeve dhe të palcës, dhe dallon mendimet dhe synimet e zemrës .. ” Fjala e Zotit është e gjallë dhe vepron brenda nesh sa herë që ndërveprojmë me të. Të vërtetat e gjetura në Shkrim shpojnë zemrat, mendjet dhe shpirtrat tanë në mënyra që asnjë tjetër nuk mund t’i bëjë. Shumë herë, Zoti e përdor atë për të na dënuar për mëkatin në jetën tonë. Herë të tjera, Ai e përdor atë për të na kujtuar premtimet e ëmbla të disponueshme për ata që e duan Atë. Bibla na zbulon se kush është Zoti, kush jemi dhe pse kemi kaq dëshpërimisht nevojë për Të. Për më tepër, askush nuk është bërë i krishterë i rilindur pa dëgjuar Lajmin e Mirë të Jezu Krishtit, i cili është regjistruar në Ungjijtë.

Eshtë një llambë
Bibla gjithashtu u siguron besimtarëve mençuri dhe drejtim në jetën tonë. Në Psalmin 119: 105, Psalmisti thotë se Fjala e Perëndisë është “një llambë në këmbët e mia dhe një dritë në shtegun tim”. Zoti zbulon vullnetin e Tij për të gjithë njerëzimin në Fjalën e Tij. Kur ndihemi të humbur ose pa qëllim në jetë, mund të vijmë në Bibël duke e ditur se Zoti do të na ndriçojë rrugën. Ne mund të mos e shohim të gjithë figurën, por do të kemi dritë të mjaftueshme për të ecur me Të.

Është shpatë
Së fundi, Bibla është arma jonë më e madhe kundër mëkatit dhe tundimit. Kur Jezusi u tundua nga Satani në shkretëtirë, Ai i rezistoi atij duke cituar Biblën. Jezusi i tha: “Njeriu nuk do të jetojë vetëm me bukë, por me çdo fjalë që del nga goja e Perëndisë (Mateu 4: 4).” Një arsye pse ne kemi nevojë për Biblën më shumë se “ushqimi ynë i nevojshëm (Jobi 23:12)” është sepse ajo na pajis neve, si besimtarë, për luftë shpirtërore. Efesianëve 6:17 e bën të qartë se Fjala e Perëndisë quhet “shpata e Frymës”. Me të ne përdorim të vërtetën dhe fitoren kur armiku na vjen me gënjeshtra dhe akuza. Ashtu si një luftëtar i aftë, ne duhet të stërvitemi nëse duam të jemi gati për betejë.
Bibla nuk iu dha engjëjve ose kafshëve, as nuk u shkrua vetëm për disa elita. Eshtë shkruar për çdo burrë, grua, djalë dhe vajzë – që të përfshin edhe ty. Zoti dëshiron të ketë një marrëdhënie intime me ty. Ashtu si në çdo marrëdhënie të shëndetshme, duhet një komunikim i sinqertë. Zoti ka diçka për të thënë për ty, mik. Por ti nuk do t’a dish se çfarë është nëse nuk e dëgjon Fjalën e Tij, Biblën. Merr pak kohë për t’a lexuar sot.
Si ju flet ky mësim biblik?

Share post