Search
Close this search box.

Çfarë thotë Bibla për seksin para martesës?

Përditësimi i fundit më 8 Mars, 2024

Zoti është shpikësi i martesës. Kur Perëndia krijoi Evën, Adami ishte shumë i lumtur. Ata padyshim që i përkisnin njëri-tjetrit . Përfundimi është se : “Prandaj njeriu do të lërë babanë dhe nënën e tij dhe do të bashkohet me gruan e tij dhe do të jenë një mish i vetëm” (Zanafilla 2:24). “Një mish” i referohet unitetit seksual, por edhe unitetit më të thellë shpirtëror midis burrit dhe gruas në martesë. Këto dy gjëra shkojnë bashkë. Seksi është për martesë dhe martesa është për seks.

Seksi është pjesë e krijimit të mrekullueshëm të Perëndisë
Seksi është pjesë e krijimit të mrekullueshëm të Perëndisë dhe duhet shijuar në mënyrën se si Ai e ka projektuar: brenda lidhjeve martesore. Kapitujt e parë të Biblës tashmë e bëjnë të qartë këtë. Synimi i Perëndisë ë shtë që seksi gjithmonë duhet shijuar në martesë). Kjo është veçanërisht e qartë nga gjoba që një burrë duhet të paguajë për të fjetur me një virgjëreshë të pamartuar (Eksodi 22:16-17) dhe nga kërkesa që një grua të jetë e virgjër natën e saj të dasmës (Ligji i Përtërirë 22:13-21). .

Seksi para martesës është mëkat
Dhiata e Re gjithashtu mëson qartë se seksi para martesës është një mëkat. Në Marku 7:21, Jezusi jep një listë të mëkateve. Midis tyre janë “imoraliteti seksual” dhe “tradhtia bashkëshortore”. Pra, ka imoralitet seksual që nuk është tradhti bashkëshortore. Imoraliteti seksual i referohet, ndër të tjera, edhe seksit para martesës. Pali thotë të njëjtën gjë te 1 Korintasve 7:2: “Për shkak të tundimit për imoralitet seksual, secili duhet të ketë gruan e vet dhe secila grua burrin e vet”. Pra, nëse doni të bëni seks, ka vetëm një mënyrë për të mos rënë në imoralitet seksual: të keni burrin ose gruan tuaj.

Një pikëpamje pozitive për seksin brenda martesës
Megjithatë, Bibla ka një pikëpamje pozitive për seksin brenda martesës. Këngët e Këngëve flet pozitivisht për mallin e një burri dhe një gruaje për njëri-tjetrin. Seksi nuk duhet të fshihet sepse është i pisët, por duhet mbrojtur sepse është i çmuar. Martesa është mbrojtja që Zoti na ka dhënë për këtë dhuratë të çmuar. Hebrenjve 13:4 na inkurajon “martesa të jetë e nderuar nga të gjithë dhe shtrati martesor të jetë i pandotur”. Ndjekja e rregullave të Zotit në vend të dëshirave tona është garancia më e mirë për lumturinë tonë afatgjatë, edhe në fushën e seksualitetit tonë.

Share post