Search
Close this search box.

Çfarë thotë Bibla për fundin e botës?

Përditësimi i fundit më 20 Korrik, 2023

Çfarë thotë Bibla për fundin e botës?

Shumë njerëz bëjnë pyetje në lidhje me fundin e botës. Disa njerëz mendojnë se fundi do të vijë gradualisht, pasi dielli ngadalë digjet gjatë disa miliardë viteve të ardhshëm. Të tjerët mendojnë se fundi do të vijë shumë papritur. Ndoshta, siç sugjerojnë filmat e fundit të katastrofës, nga një asteroid, ose një katastrofë bërthamore, ose një pushtim alienësh! Mendimi për këto pyetje mund të na bëjë të kemi frikë. Pra, çfarë thotë Bibla për fundin e botës?

 

Ajo që na thotë Bibla

Ka disa gjëra që mund t’i dimë me siguri:

  • Kjo botë do të marrë fund. Shih 2 Pjetrit 3:10: “Dita e Zotit do të vijë si një hajdut, dhe atëherë qiejt do të kalojnë me një ulërimë, dhe trupat qiellorë do të digjen dhe treten, dhe toka dhe veprat që bëhen mbi të do të ekspozohet “.
  • Bibla na thotë në 1 Thesalonikasve 5: 1-2 se kjo ditë do të vijë papritur: “Tani, në lidhje me kohët dhe stinët, vëllezër, nuk keni nevojë të shkruani asgjë për ju. Sepse ju vetë jeni plotësisht të vetëdijshëm se dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën. ” As Jezusi nuk e dinte kur do të kthehej (Marku 13:32), dhe ne nuk na lejohet t’a dimë (Veprat 1: 7).
  • Bibla shpjegon gjithashtu pse kjo ditë nuk ka ardhur ende: “Zoti nuk është i ngadalshëm në përmbushjen e premtimit të Tij, siç e konsiderojnë disa ngadalësi, por është i durueshëm ndaj jush, duke mos dashur që dikush të humbasë, por që të gjithë të arrijnë pendimin” (2 Pjetri 3: 9). Koha midis ardhjes së parë dhe të dytë të Jezusit është koha e hirit: Perëndia na jep kohë për të pranuar dashurinë e Tij dhe për të vënë besimin tonë tek Ai. Perëndia po jep kohë që Lajmi i Tij i Mirë t’u predikohet të gjitha fiseve, gjuhëve dhe kombeve në botë, në mënyrë që njerëzit nga çdo komb dhe etni të shpëtohen (Zbulesa 7: 9-10).
  • Perëndia do t’a kthejë Jezusin në tokë ditën e fundit për të gjykuar botën (Veprat 17:31). Jezusi do të na thërrasë të gjithëve nga varri, duke ringjallur disa në jetë dhe duke ringjallur të tjerë për t’u dënuar (Gjoni 5: 28-29).
  • Për këdo që beson në Jezusin, dita e Zotit do të jetë një ditë gëzimi. Ata nuk kanë pse të kenë frikë: “Prandaj tani nuk ka asnjë dënim për ata që janë në Krishtin Jezus” (Romakëve 8: 1). Por nëse e keni refuzuar atë, Jezusi do t’ju ndëshkojë për mëkatet tuaja me shkatërrim të përjetshëm (2 Thesalonikasve 1: 7-10).

Shenja

Bota do të marrë fund, dhe ne shohim shenjat e kësaj. Tek Mateu 24: 6-8, ne lexojmë: “Dhe ju do të dëgjoni për luftëra dhe zëra për luftëra. Shikoni se nuk jeni të alarmuar, sepse kjo duhet të ndodhë, por fundi nuk është ende. Sepse kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë, dhe do të ketë zi buke dhe tërmete në vende të ndryshme. Të gjitha këto nuk janë veçse fillimi i dhimbjeve të lindjes. ” Dhimbja e lindjes është dhimbje e vërtetë. Por është dhimbje të presësh diçka të mrekullueshme. Në ditët e sotme, ne shohim që njerëzit vërtet vuajnë; ka shumë dhimbje. Por Bibla vuajtjet e kësaj bote i quan dhimbje lindjeje. Një botë e re do të lindë. Një realitet i ri do të vijë, në të cilin ne do të shohim lavdinë e Zotit dhe në të cilin nuk do të ketë më vuajtje. Nëse një nënë mban të porsalindurin e saj, ajo harron dhimbjen. Mbetet vetëm gëzimi.

E ardhmja

Zbulesa 21 na thotë: “Atëherë pashë një qiell të ri dhe një tokë të re, sepse qielli i parë dhe toka e parë kishin vdekur dhe deti nuk ishte më. Dhe unë pashë qytetin e shenjtë, Jeruzalemin e ri, që zbriste nga qielli nga Perëndia, i përgatitur si një nuse e stolisur për burrin e saj. Dhe dëgjova një zë të lartë nga froni që thoshte: “Ja, banesa e Perëndisë është me njeriun”. Ai do të banojë me ta, dhe ata do të jenë populli i Tij, dhe Vetë Zoti do të jetë me ta si Perëndia i tyre. Ai do të fshijë çdo lot nga sytë e tyre dhe vdekja nuk do të jetë më, as zi, as të qarë, as dhimbje, sepse gjërat e mëparshme kanë kaluar “. Kjo është e ardhmja që presim. Derisa të vijë ajo ditë, ne ndajmë lajmin e mirë për dashurinë e Perëndisë që Jezu Krishti na zbulon. Sepse kushdo që beson në të, do të ketë jetë të përjetshme! A jeni të sigurt nëse fundi i botës, kur Jezusi të kthehet, do të jetë një ditë gëzimi për ju? Njihuni me Perëndinë personalisht, studioni Biblën – për shembull duke u regjistruar në kursin tonë biblik online. Do t’ju mësojë se si mund të merrni jetën e përjetshme duke besuar në Jezusin.

 

Copyright @biblword.net / FjalëBiblike.net

Share post