Search
Close this search box.

A dëshiron Perëndia të jetë Ati im?

Përditësimi i fundit më 11 Prill, 2024

Një burrë është duke ecur me djalin e tij diku në jug të Anglisë, papritur dëgjon “Babi, më kap!” Ai kthehet dhe sheh djalin e tij duke u hedhur në ajër. Ai kishte kërcyer nga një shkëmb i madh dhe ndërsa po hidhej tha: “Babi, më kap!” Menjëherë babai zgjati krahët. Së bashku ata ranë në tokë. Pasi mori frymë përsëri, babai e pyeti: “Pse e bëre këtë?” “Sepse ti je babai im!” Unë mendoj se ai njeri nuk ka qenë kurrë kaq i frikësuar dhe në të njëjtën kohë kaq krenar.

Marrëdhënia prind-fëmijë është e rëndësishme
Marrëdhënia midis një prindi dhe një fëmije është diçka unike. Dashuria e një prindi për një fëmijë është diçka që nuk mund të krahasohet me asgjë tjetër. Dhe nuk ka asgjë në jetën tuaj aq të rëndësishme për një bazë të qëndrueshme sa dashuria e prindërve tuaj. Kujtimet tona më të çmuara shpesh përfshijnë momente me prindërit tanë ose me fëmijët tanë. Por për shumë njerëz ka edhe ndjenja dhimbjeje. Dhimbje sepse nuk e morët dashurinë që kishit aq shumë nevojë. Dhimbje sepse e dini se keni dështuar. Dhimbje sepse diçka shkoi keq, u prish dhe ju as nuk e dini saktësisht se çfarë dhe si.

Të jesh një fëmijë i Zotit
Kam hasur edhe në një histori (diskutohet se sa e saktë është historikisht), për një djalë që lindi në fund të shekullit të 19-të nga një nënë e pamartuar. Kjo ishte e rrallë në atë kohë dhe përgjithësisht shihej si një turp. Në shkollë ai u ngacmua për këtë. Një herë në kishë ishte një predikues që i vuri dorën në kokë dhe e pyeti: “Kujt i përket ti djalë?” Diçka në sytë e djalit apo në reagimin e njerëzve përreth i tregonte se e kishte prekur në një pikë të dhimbshme. Dhe pastori tha: “Oh, unë mund ta shoh. Ti je një fëmijë i Perëndisë! Unë shoh qartë tiparet e familjes në ty”. Ky ishte identiteti i tij i vërtetë një fëmijë i Perëndisë.

Perëndia dëshiron të jetë Ati juaj
Perëndia si Atë. Mendoni për më të mirën e babait tuaj dhe kështu dëshiron të jetë Perëndia për ju. Nëse kur mendoni për babanë tuaj ndjeni shumë dhimbje sepse ai nuk ishte aty, ose sepse ishte kaq i papërshtatshëm, atëherë imazhi i Perëndisë si Atë është ende i bukur dhe i mirë. Dhimbja juaj dëshmon se ju e dini se si duhet të jetë një baba. Dhimbja juaj dëshmon se keni mall për një baba që nuk ju zhgënjen. Zoti Perëndi dëshiron të jetë një Atë i tillë për ju. Ne e dimë këtë, sepse Perëndia Jezus na mësoi Vetë t’i drejtohemi Zotit Perëndi si “Atë” (Mateu 6:9).

Por kujdes! Perëndia nuk është automatikisht Ati i të gjithëve. Ai është Ati i atyre që besojnë në Jezusin. Ungjilli i Gjonit thotë: “Të gjithë atyre që e pranuan, që besuan në emrin e tij, ai u dha të drejtën të bëhen bij të Perëndisë” (Gjoni 1:12). A e keni pranuar tashmë Zotin Jezus si Zotin e jetës suaj?

Share post